Читај ми!

Лесковац: Запуштени простори између зграда постају дечја игралишта

Запуштени простори у стамбеним комплексима у Лесковцу претварају се у дечја игралишта. Истовремено са градњом нових обнављају се и постојећи дечји паркови. Радове вредне 27 милиона динара финансира град.

Простор обрастао у коров између стамбених зграда у центру Лесковца за месец дана добиће нови, лепши изглед. На платоу површине 220 квадратних метара почела је градња савременог дечјег игралишта. Станаре, посебно родитеље са малом децом, обрадовала је ова слика.

"И треба да има у овом граду више паркова за децу јер то њих испуњава."
"Ово ће бити баш атракција", кажу анкетирани.

"Радимо још земљане радове, за дан два биће мрежа, плоча урађена, након тога кад сазри бетон онда иде гума која је заштита за децу", наводи Гроздан Китановић, извођач радова.

Почетком јула машине стижу и у централни градски парк. У два кутка за дечју игру посебно лети је као у кошници. Дотрајале љуљашке, клацкалице, тобогани, клупе биће замењени новим мобилијаром. У обнову игралишта биће уложено 8 милиона динара.

Донацијама и средствима из градског буџета сваког лета у протеклих 8 година у Лесковцу ниче нови парк за игру. Граде се у складу са прописаним захтевима правилника о безбедности дечјих игралишта.

"Зато се постојећа игралишта замењују новим игралиштима која су безбедна, која се граде на подлогама, гумираним подлогама. Ту се постављају справе односно мобилијари са сертификатима", истиче Новица Николић, директор ЈП "Урбанизам и изградња", Лесковац.

Уз игралишта Лесковчани ће до краја године добити и три теретане на отвореном, у центру града, у парку поред новог стадиона и у насељу "Солидарност".

четвртак, 10. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи