Читај ми!

Веште руке прокупачког пензионера праве украсе за двориште

Полицијски службеник из Прокупља, за завршетак своје радне каријере од колега је прошле године, добио струг за обраду дрвета. Од тада је почео да израђује украсе за дворишта, љуљашке, кућице за птице, ветрењаче и још многе друге ствари, које произилазе из његове маштовитости и креативности.

Пензионерске дане Ивица Коцић из Прокупља, углавном проводи у радионици и у свом малом врту. Дрво и баштенски аранжмани су му инспирација па вештим рукама ствара украсе за двориште. Каже да је то одувек желео, али док је радио као полицајац о томе је само причао са колегама.

“Одувек је показивао афинитете ка лепим стварима. Шта погледа може и да уради”, каже Иван Николић, из Прокупља.

“Они су знали да ја имам неке афинитете према дрвету, тако да су за мој одлазак у пензију мени приредили неко изненађење, сакупили су одређени новац и купили ми ову машину. Тако да је мени то употпунило све да ја могу да радим неке ситне ствари и време организујем како ја хоћу”, каже Ивица Коцић, пензионер из Прокупља.

За рад користи буково и чамово дрво. У сваки предмет уткано је много љубави, рада и труда. Израђеним украсима додаје неки свој детаљ који га чини јединственим и сваки украс је прво нашао место у његовом дворишту.

“Ја се трудим да додам нешто своје, да то буде етно, у етно стилу, да нема да одем у продавницу да купим неки точкић или шта друго. Ја све то волим од дрвета да направим”, каже Ивица Коцић.

Мајсторлук и умеће Ивица показује и у раду са другим природним материјалима. Од глине и камена прави пећи за печење хлеба, печења, роштиља и сушаре за месо.

субота, 12. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи