Читај ми!

Пун тор јагањаца у домаћинству Марковића у Гружи

Од седам оваца 21 јагње. Звучи невероватно, али то се догодило у Гружанском селу Љуљаци. У домаћинству Марковића сточарством се баве деценијама, али овакво нешто не памте.

Белка ојагњила петоро, Руменка и Праменка по четворо, а остале овце по три јагњета. Марковићи поносни што им се стадо у једном налету од седам оваца увећало за чак три пута. За овај феномен имају и објашњење.

„Јер су овце све близнакиње, ован близнак, храним их добро и ето то се десило. У овој околини се није десило да ојагњи овца петоро јагњади”, објашњава Милисав Марковић из Љуљака.

Милисав сматра да је и исхрана оваца била од великог значаја.

„Ја их храним добро. Једу луцерку и тројку, жито и овас им дајем редовно изјутра и увече”, наводи Милисав.

Међу јагњићима је и Гарица – миљеница Марковића. Захваљујући Данки, која ју је на флашицу хранила крављим млеком, успела је да преживи.

„Прихрањујемо Гарицу, хранимо нон-стоп. Сви је воле и сви је волимо и она нас, баш је онако мирна, трчи за мном”, истиче Данка Марковић.

У домаћинству Марковића највеселије је викендом када се окупи цела породица.

„Ја и баба смо ту, ова деца су у Крагујевцу. Дођу они недељом. Ономад су долазили ту у недељу, имала пуна авлија”, додаје Милисав.

А стадо и Марковиће чува пас Гаро, по ком је њихова миљеница и добила име. Па Гаро и Гарица неретко уживају у заједничкој игри.

субота, 12. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи