Читај ми!

Признања за колеге на ТВ фестивалу Прес витез

У Ваљеву на 17. телевизијском фестивалу „Прес витез” додељене су награде новинарима, сниматељима и монтажерима у категоријама информативног и документарног програма. Ове године признања је заслужило осморо колега из РТС-а.

У Ваљеву на 17. телевизијском фестивалу „Прес витез” додељене су награде новинарима, сниматељима и монтажерима у категоријама информативног и документарног програма. Из Медијског јавног сервиса ове године признања је заслужило осморо наших колега.

Златну плакету „Прес витез” за животно дело добила је Јасмина Никитовић Стојичић, дугогодишња уредница емисије „Знање имање”.

„Захвална сам емисији ‘Знање имање’ и дописничкој мрежи која ми је омогућила да упознам Србију уздуж и попреко и све могућности и те дивне људе који живе на овом нашем простору”, каже Јасмина Никитовић Стојичић.

Највеће признање интернационалног телевизијског фестивала, гран при „Прес витез”, припало је Саши Косановићу, новинару ТВ Уна из Загреба, чија остварења имају снажан одјек на простору некадашње Југославије.

„Ја имам потребу, као што сам рекао, да говорим у име људи који немају начин да кажу нешто што би било разлог за њихов случај, па били они обесправљени радници, били они ратни ветерани, да ли су то ратне приче или овако да дословно не могу ништа рећи, јер су напросто мртви, у земљи, заборављени од свих", наводи Саша Косановић, добитник Гран прија „Прес витез”.

„Нажалост, продукција у Србији и региону је осеци, када је реч о документарном и о информативном програму, али оно што је позитивно јесте да даме владају у српским медијима и ми се надамо да ће оне ситуацију побољшати у најкраћем року”, каже Игор Алексић, председсник жирија ТВ фестивала „Прес витез”.

На 17. ТВ фестивалу, који је приређен у Ваљеву, аутор једног од три најбоља остварења у категорији документарног програма „Затрте хумке” је Јелена Божовић, новинарка Дописништва РТС-а у Ужицу.

„Желимо да кажемо, и монтажер Горан Дамњановић, и сниматељ Душко Перић и ја, да жртва коју су доживели сви наши који су кренули преко Проклетија 1915. не сме бити заборављена”, рекла је Јелена Божовић.

Укупно осам признања ове године заслужили су новинари РТС-а, од ветерана телевизијског новинарства као што је Радован Лазаревић до најмлађих колега дописничке редакције.

„Ова прича ми је врло значајна, ово је моје прво учешће на Фестивалу ‘Прес витез’ и хвала Гилету и хвала свим дивним колегама које су препознале мој рад”, наводи Славица Џиновић, добитница златне медаље „Прес витез".

На фестивалу специјалне награде и медаље „Прес витез” добиле су и наше колеге Наталија Видић из Ужица, Ненад Томашевић из Шапца, Данијела Манић Стојилковић из Врања и Предраг Стојковић из Пожеге.

Квалитет радова, по оцени стручног жирија, дели судбину медија данас. Ове године већина прилога и репортажа имала је социјалну тематику и тешке људске судбине.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи