Читај ми!

У Лесковцу премијера филма "Било једном у Србији"

Српска премијера филма "Било једном у Србији" одржана је синоћ у Лесковцу. У хали спортова, публици су се поклонили глумци, продуценти и редитељ Петар Ристовски. Филм о успону "српског Манчестера" после Првог светског рада, који је финансијски помогао и град Лесковац, бесплатно се може погледати још четири вечери. После тога и у биоскопима.

Ова бајка није налик другима, јер се заиста десила почетком 20. века. Снагом, вољом и истрајношћу изродило се индустријско чудо. Наговештавају га два млада човека Цоне и Дине. Опијени слободом и напретком којем су сведочили у Манчестеру и Паризу доказују да су чуда могућа када се у њих верује.

"Једна прича која је покретачка, која сједињује и надахњује тако да ми је, с те стране, одговорност била велика да то ипак у свему томе буде уверљиво", каже Виктор Савић који у филму глуми Цонета.

Лесковачка бајка у три чина са срећним је крајем.

"Мислим да је овај филм дошао у правом тренутку да се сви освежимо, да се деси једна мелодрама коју смо дуго чекали тако да мислим да ће имати успех како у Лесковцу, тако и у целој земљи", наводи Теодора Ристовски (улога Зорке).

"Мислим да смо направили једну лепу љубавну причу која се преплиће са пословном причом где у тој вртешци главни јунак не зна шта је важније, основати прво породицу, наћи љубав свог живота па онда кренути, упустити се у посао", сматра Петар Ристовски, редитељ филма.

Памтимо да бисмо поновили. Потомци великих људи златног доба дали су све од себе да оживе сећање, време, дух, менталитет, прикажу лепоте овог краја.

"Хвала пре свега Лесковчанима који су онако угостили на сваком кораку помогли нам у нашем раду", каже Немања Оливерић, у улози Динета, а Слобода Мићаловић, у улози Ружице додаје: "Мислим да ћете бити јако, јако поносни на свој град, на место одакле сте потекли или, ето као ја, рођени".

Филмом "Било једном у Србији" заокружен је мултимедијални пројекат о златном добу. Премијера у Лесковцу је круна осмогодишњег рада.

"Само стрепим да ли ће оно што ја видим у том филму видети и други, ако виде 70 одсто онога што ја видим сви ћемо бити веома задовољни", каже Звонимир Шимунец, аутор и продуцент филма.

Јасну идеју, савршену слику и пре свега емоцију осетиће лако гледаоци у биоскопима широм Србије од 10. марта. Потом и осам епизода серије на РТС-у.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи