Читај ми!

Награде за подршку економском оснаживању жена у руралним срединама

У Чачку је одржана конференција "Економско оснаживање жена у руралним срединама", на којој су додељене и медијске награде новинарима и редакцијама које су извештавале о овој теми. Међу добитницима су и наше колеге Славица Џиновић и редакција емисије "Знање имање" Радио телевизије Србије.

Куповина опреме за оснивање и унапређење већ постојећих малих бизниса у пољопривреди, пластеника, али и пољопривредних машина само су део пројекта економског оснаживања жена које у Моравичком, Златиборском и Рашком округу живе на селу.

''Чиме смо желели да један број жена и верујемо да смо и успели оснажимо и учинимо економски независнијим, а тиме и стабилнијим у сваком погледу што се наравно одразило на животе читавих породица'', наводи Бранкица Јанковић, повереница за заштиту равноправности. 

 

Пројекат унапређења положаја жена и девојчица у руралним срединама реализује се у сарадњи са агенцијом УН за родну равноправност уз подршку амбасаде Норвешке у Београду.

''Подржавање и оснаживање жена је наш приоритет и ми ћемо наставити да подржавао овакве пројекте, јер знамо колико су жене важне не само за локалну економију него за друштво уопште'', каже Јерн Еуген Јелстад, амбасадор Норвешке у Србији.

Награду за најбољи медијски прилог у категорији радијски и телевизијски прилог добила је Славица Џиновић, а специјално признање редакција емисије "Знање имање" Радио телевизије Србије.

Само чињенице да већина жена на селу нису власнице куће и земљишта, да за свој рад немају основну зараду, ни здравствено и пензионо осигурање поставља их у неповољан положај, а о бројним препрекама са којима се сусрећу ретко говоре. Зато је едукација и помоћ од изузетног значаја.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи