Читај ми!

Ко су рокери из кикиндског бенда "Рој"

Чланови младог рок бенда из Кикинде заједно имају година колико и један озбиљан рокер старије генерације. Упркос томе, упорни су у неговању старог звука. Рок бенд носи назив "Рој".

Они су музичка група "Рој", имају од 12 до 16 година и инспирише их рок енд рол. Постоје годину и по дана, вежбају код куће у Банатском Великом Селу и у Кикинди, а састају се једном недељно да би се заједнички увежбали. У почетку су свирали обраде познатих хитова, а сада имају и своје ауторске композиције.

"Некако музика као музика нас инспирише да дишемо, да имамо наступе, да се дружимо, али можемо рећи да се представљамо са рок енд ролом", каже бубњар Вид Вашалић.

"Мени је осећај, прелеп осећај зато што пред свим тим људима ја се изражавам, уз музику и иновативно јако", наводи басиста Стефан Полић и додаје да "учење гитаре није уопште тешко, али јесте захтевно, зато што сваки дан се мора вежбати. Да не би прсти омекшали, мора се учити."

"Углавном имам трему пре него што станем на сцену, али та трема скроз нестане кад се попнем. То је ипак неки мој сан! Тако смо од малена одрасли на тој музици и просто уживамо у тој врсти музике", каже певачица бенда Андријана Зобеница.

"Планови су да за почетак постанемо познати у Србији, па онда и у свету", каже гитариста Василије Чолак. Баш као у свим рок енд рол причама у бенд се ушло због музичког наслеђа или необичнијих разлога.

"Пре две године синко се био јако заљубио, па је попустио у школи, онда је дошла фрка ништа нећеш добити за поклон, нема рођендана, нема славља, нема ничег и онда такав, каквог га Бог дао уочи рођендана увече дође у продавницу и која је најскупља гитара? каже та, ја сину купим гитару.Тако да мој син је буквално због казне почео да свира гитару", прича Саша Чолак , Василијев тата.

"Уколико и и треба савет то је само организационог типа. Знаш, ћале, треба нам ово или како би смо могли ово или оно, то што се мени код њих свиђа јесте да знају шта хоће и они као млади већ су себе дефинисали. Неке циљеве, сами компонују", каже Милан Вашалић, етномузичар.

И заиста рок бенд "Рој" има својих пет ауторских дела, а недавно је у Кикиндском Културном центру на посебној презентацији која је окупила пре свега школске другаре рокера представљен и први спот.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи