Годину дана после пожара, Јовановић из Панчева у новом дому

Дом деветочлане породице Јовановић из Панчева, пре годину дана, изгорео је у пожару. Од тада живе у лошим условима. Захваљујући хуманитарној фондацији "Српска братска помоћ" из Торонта и другим организацијама добили су кућу у Самошу, где ће се ускоро преселити.

Седморо деце Сандре и Јашара Јовановића из Панчева до сада су живели у лошим условима, без струје и воде, у премалом простору. Пожар је донео додатне тешкоће, али захваљујући хуманим људима, који су чули за њихову невољу, преселиће се у трособну, велику кућу, са баштом и помоћним зградама у Самошу.

"Ја сам морала да живим у то изгорено до скоро, до октобра. Деца ту нису могла да се греју, без струје, ни да уче, да се школују. Преко лета сам могла некако и напољу да напуним каду и веш да оперем  и да се окупају, али када је дошло хладно време то не може тако да функционише", каже Сандра Јовановић, мајка.

Канадска организација Српска братска помоћ је уз помоћ још неких фондација, међу којима су Српска солидарност, Свети Сава и Ћирилица, сакупила 14 хиљада евра за породичну кућу. Уз то, донирали су и белу технику, санитарију и предмете за покућство.

"Надам се да смо омогућили овој породици да децу изведе на прави пут, да одрасту нормално. Кућа је на добром месту, у центру села, продавница, апотека, школа, црква су на сто метара", каже Михајло Здравковић из организације Српска братска помоћ, а донатор Недељко Јоксимовић додаје: "Донираћемо и кревете, кухињу и све друго што је потребно. Мислим да је ово прави потез. Само измамити осмех на лицу овој деци један дан или један минут, срећа је за сваког."

Јовановићи сада могу да замисле нови живот. Деца ће променити школу, Јашар ће наставити да ради привремене послове, а мајка сада има могућност да се брине о породици на адекватан начин.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи