Читај ми!

Шапчанка Гордана Пешић, од тешке повреде до вишеструке шампионке у стрељаштву

После повреде четири вратна пршљена и кичме, Гордана Пешић из Шапца није могла да покреће руке и ноге, али оптимизам и нада је нису напуштали. Данас је вишеструки шампион Србије у стрељаштву за особе са инвалидитетом, а по оцени новинарског жирија, и најбоља спортисткиња Подриња.

Мали кораци и два прста на десној руци која је успела да покрене после дугогодишње рехабилитације, Гордани Пешић су били довољни за повратак стрељаштву, љубави из ђачких дана.

"Стрељаштво ми доста помаже да изађем из било какве психичке кризе јер када дођем овде, овде се мисли само на мету, на пушку, на став, све остало остаје иза вас", каже Гордана Пешић, најбоља спортисткиња.

 

Уз помоћ и подршку тренера, Гордана је пре десетак година почела да осваја медаље. Стрељачка дружина "Раднички" често није имала адекватну салу за тренинг, па се дешавало да на такмичење оде без претходне припреме.

"Њено оружје је глава, размишљање, у стрељаштву ти је специфичност, мораш да будеш укључен од пуњења до опаљења, значи психички мораш да будеш спреман", наводи тренер Миломир Марковић.

Осим са противницима, Гордана се на такмичењима често борила и са самом собом.

О томе Гордана Пешић каже: "Ово није борба за резултат, борба за медаљу, овде када дођем овде је борба за себе, борба за свој неки идентитет, за свој неки напредак. Највећи успех то што сам се изборила да могу да изађем из куће, да могу да дођем на тренинг, да могу да тренирам, да останем позитивна, да останем оптимиста у животу јер таква сам била и раније".

У својој колекцији, Гордана Пешић има двадесетак пехара и више од 40 медаља. Највише признања освојила је са малокалибарском и ваздушном пушком, а најдража су јој она која је добила у свом граду.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи