Јагодина: За неколико дана од првог спуста до медаље за скијање

Набавком топа за вештачко оснежавање, уређењем ски стазе и набавком скијашке опреме деца у Јагодини могу бесплатно да уче да скијају. На стази у излетишту Поток одржано је и такмичење у неколико узрасних категорија.

Узбуђење пред старт и жеља да се покаже савладана вештина. Најмлађа међу пријављеним такмичарима, Кристина Миљковић која има само четири године и већ је освојила сребрну медаљу.

Већина за такмичење пријављених малишана управо на овој стази први пут је стала на скије. Не смета им тешка опрема, смрзнути прсти и то што се понеки спуст заврши падом.

"Волим да скијам јер је то много леп спорт, невероватно", каже Ева Симић.

"Па почела сам да учим и свиђа ми се и желим да напредујем", наводи Милица Игњатовић.

У скијашком такмичењу уживали су и гледаоци и бодрили своје малишане. Једна од њих је Милица Стојиљковић која каже: "Навијала бака како свим срцем, то ми је нешто најдраже."

Стаза у излетишту Поток већ четврту годину је место где деца савладавају почетну скијашку обуку. Град је набавио и опрему па није потребно да родитељи било шта купују.

"Из других градова добијам позиве, чак из Чачка, Крагујевца, Крушевца пошто су чули да је овде код нас бесплатна обука скијања тако да за те неке основне подуке у скијању долазе овде код нас да се обучавају. Ја мислим да отприлике од 800 до 1200 деце прође за целу зиму овде код нас на обуци", каже Бранислав Милојевић, руководилац скијалишта.

"За све најуспешније опредељене су и лепе награде, у виду медаља, диплома, а могу да кажем и у виду новчане награде, ето нека то буде прва зарада у животу деци у спортском надметању да добију вољу да се баве не само скијањем него свим осталим спортовима", сматра Зоран Глигоријевић из спортског савеза ЈАСА.

Основце и средњошколце током фебруара очекује и традиционално такмичење на клизалишту у центру града.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи