Ко станује на адреси Златни поток у Станишинцима на Гочу

Хуманитарно удружење "Чарапанско срце" за помоћ болесној деци и младима са сметњама у развоју и инвалидитетом, организовало је на Гочу први инклузивни летњи камп за полазнике из Крушевца и околине. Камп је део пројекта "Додир слободе", финансираног из градског буџета. Окупио је 55-оро учесника, међу којима и децу без сметњи у развоју, родитеље и сараднике.

Адреса ,,Златни поток, срећан број 3,, дечијег одмаралишта у Станишинцима на Гочу, идеално је место за акумулацију здравља, мира, позитивне енергије, креативности, љубави и среће .

34-оро младих са потешкоћама у говору и моторици, церебралном парализом, аутизмом, слабовидошћу и деце без сметњи у развоју, ствара чуда у креативним радионицама, бави се спортом, упознаје природне лепоте ове планине и још много тога уз помоћ пратилаца и аниматора.

Драгана Бабић, просветни радник, каже да деца радо учествују у свим активностима, лепо сарађују и родитељи им доста помажу у свему.

"Један мој син је са аутизмом, други је здраво,разумно дете. И један и други су научени емпатији и прихватању, што је и циљ пројекта. Да се  и други родитељи окупе, да се друже, да знају да нису сами, да негде постоји подршка и за њи,х која је врло значајна . Највише у психолошком смислу, " закључује  Сара Поповић, Удружење "Чарапанско срце".

У кампу инсисистирају на томе да деца са сметњама у развоју буду са својом браћом и сестрама које се нормално развијају и родитељима.

Двадесетогодишња Викторија Драгић слепа је од рођења. "Ја сам пре била доста стидљива, онда сам се временом опустила. Показујем своју креативност и бавим се писањем песама. Имам песме које сам им  посветила, Једноставно, све их пуно волим," каже Викторија.

Оно што се доживи и осети , макар и за неколико сати у овој заједници , није лако описати. Јер, како каже Милена Поповић, професорка музике, у кампу је пресудна љубав. Према деци, према људима...

 

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи