Шта је узрок поплава у три стана у центру Новог Сада

Неколико станара зграде у центру Новог Сада морало је да се исели из својих станова који су поплављени после невремена претходних дана. Власници криве инвеститора, који је, како кажу, због надоградње, уклонио кров са зграде. Он демантује оптужбе и тврди да је све радио по закону.

Након надзора станова у Јеврејској улици, градска инспекција наложила је да се станари из три стана иселе и да се у њима искључи струја.

 

"Стара је зграда 120 година, иначе Јеврејска зграда, 11.6. је скинут кров и до дана данас ми немамо кров. Вода цури на све стране од када су почеле ове кише, ми избацујемо воду, не знамо коме да се обратимо", каже Љиљана Благојевић, власница стана.

Без крова над главом је остала и Ана Илић, која тврди да је инвеститор добио потписе станара да зграду санира, те да их је преварио и уместо тога скинуо кров како би објекат надоградио за више од 400 квадрата.

"Уместо поправке он је срушио део зграде, забате, кров, подвишке, мени до првих цигли то се види да иде градња. До сад нас је чувао Бог, 30 дана је наш стан испод најлона у центру града", наводи Ана Болдоцки Илић, власница стана.

Драгана Крстић, уз Љиљану, једина је власница стана од које инвеститор није добио потпис за планиране радове, а као грађевински инжењер, од 2016. године упозоравала је на могућу штету.

"Пукотине су од пода до плафона толике, значи не пукотине у малтеру него у зиду, да може штрикаћа игла да прође. Пукотине су у поду тако да је то врло осетљиво, онај који ради за њега статику, мислим да може бити у великом проблему", упозорава Драгана Крстић, власница стана.

Између њих и инвеститора, водио се и судски спор.

"Понудио сам мојим комшиницама да сву штету која је настала овим прокишњавањем санирам, и да их привремено док не ставимо плочу негде сместим, да покријем све трокшкове. У интересу ми је да имам што боље односе са њима, иако су оне мене тужиле још од 2016. године и изгубиле суд, и то разумем да су љуте и кивне", каже Никола Андрић, инвеситор.

Љиљана, Драгана и Ана морају у подстанаре, док њихови станови не буду безбедни за живот. Градска инспекција наложила је инвеститору да хитно обезбеди објекат од даљег прокишњавања, а рок за завршетак свих радова је новембар.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи