Читај ми!

Ко трпи због реконструкције пута између Краљева и Крушевца

Ових дана велика врућина тешко се подноси и на државном путу број 23. На деоници између Краљева и Крушевца код Трстеника од краја јуна изводе се радови, а саобраћај се преусмерава на алтернативне правце. Та деоница је једна од најоптерећенијих и користе је сви који из Западне Србије крену на море у Грчку, Турску или Бугарску. Због гужви које се стварају трпе и возачи и мештани села кроз које води обилазак.

Возачи који не обрате пажњу на саобраћајну сигнализацију најчешће се окрену на кружном току у Врњачкој Бањи. Због радова на путу између Попине и Трстеника пут води преко пружног прелаза и моста кроз села на левој обали Западне Мораве.

 

"Ружно, гадно, требало би да ураде једном то, али ајде..."

"Надамо се за следећу туристичку сезону."

"Пут траје десетак минута дуже, али срећом сад нема гужве. Како ће бити видећемо."

Виде они који овим путем прођу после 15 часова када се од Врњачке Бање до Трстеника путује и око сат времена по највећој врућини, сведоче мештани села кроз које води обилазак, не може ни да се пређе пут.

"У јеку сезоне годишњих одмора они сад изводе радове на путевима, ми не можемо да живимо овде у селу. То је катастрофа. Пут је узак и не може два возила да се размимоиђу", каже Мирослав Миловановић, из Лозне код Трстеника.

"Само теретњаци праве највећу гужву, иначе не би био проблем што се тиче аута. Уопште није битно, али теретњаци страва и ужас", наводи Миладин Васиљевић, из Лозне код Трстеника.

Они не би ни смели да пролазе туда. На то упозоравају и саобраћајни знаци, али чини се да се на њих ретко ко обазире. А када би се обазирали, они који иду из Краљева скренули би 15-так километара раније.

У селу Ратина саобраћајни знаци упућују камионе и теретна возила на обилазак око Крагујевца. А то значи да ће, на пример, пут до Трстеника бити чак 165 километара дужи.

Обилазиће се све док се не заврши реконструкција пет и по километара пута, кажу у предузећу које изводи радове вредне 166 милиона динара.

"Имамо измену у режиму саобраћаја до 15. јула, уз могућност и малог одлагања, затражили смо до 30. јула како би све урадили на време", напомиње Весна Лазаревић, технички директор предузећа „Крушевац пут".

Уколико рок буде испоштован, од 2024. се људи који живе у сливу Западне Мораве више неће суочавати са оваквим проблемима. Јер до тог рока треба да буде завршен Моравски коридор.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи