Читај ми!

Спорна улица у Пејковцу код Житорађе

Мештанима села Пејковца код Житорађе Предлог нацрта Адресног регистра Србије донео је праву правну заврзламу - прилаз кућама, који је настао од делова њихових приватних поседа, дворишта и њива, уцртан је као сеоска улица која, осим њима, не служи никоме и нема шири друштвени значај.

Како и када тачно је без сагласности и знања власника, од њиховог приватног поседа одједном настала улица која је и име добила, никоме није јасно.

 

,,Открили смо на сајту Гео Србије да је формирана улица Јована Дучића без нашег знања, без наше сагласности, не само на овој нашој заједничкој парцели коју имамо. Плус, пролази кроз три парцеле где башту имам. Ту лево и десно нема ниједна зграда", каже Андрија Алексић, из Пејковца.

Миодраг Алексић додаје: ,,Да постоји неки шири друштвени интерес ми бисмо радо пристали да дамо то, али не видимо да тако нешто постоји, бар ми немамо таква сазнања. Ми желимо да добијемо бројеве на овој улици Милоша Црњанског као што је и било."

,,Дали су колико им одговара да буде њихова улица, а за другог нису то рачунали да буде за цело село или државна улица да буде. То је само њихова имовина", рекла је Малина Стошић, из Пејковца.

Додатну забринутост изазива и то, што након бројних обраћања на готово свим релевантним адресама, конкретног одговора и решења на видику још увек нема.

,,Приликом додељивања назива улица ниједна од надлежних служби није утврдила да се спорна улица Јована Дучића у Пејковцу налази у приватном поседу", наводи Марко Стошић, начелник општинске управе Општине Житорађа. И додаје: "Оправдана је забринутост грађана, али могу да кажем да општина Житорађа нема никакву намеру да узурпира приватно власништво грађана."

Решење се тражи на релацији Општина Житорађа, Републички геодетски завод и Министарство грађевине, а грађани се надају позитивном исходу и да ипак неће морати до Управног суда.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи