Читај ми!

Поуке шабачког академика проф. др Марка Тодоровића које охарабрују и просвећују

Шабачки академик, проф. др Марко Тодоровић, познат као лидер проналазаштва који је изумео биодизел и истраживач у области хемије, екологије и економије, направио је у родном Трбушцу парк науке. Доба короне искористио је да напише неколико књига и да се посвети производњи органске хране.

Стварајући 360 патената и педесет научних књига побеђивао сам бројне животне короне,каже уз осмех академик Марко Тодоровић који је за нову могућност грађења Мендељејевог система елемената био и српски кандидат за Нобелову награду. Каже да све што је успешно  нападају животни вируси и да је овај последњи, медицински, савладао захваљујући знању. Сматра да је ковид настао  спајањем вируса и бактерија.

"Ми смо заборавили да тај невидиљви свет микроорганизама постоји, понашали смо се сасвим другачије. Међутим, тај свет има и своје физичке и хемијске методе како се уништава. Знање сам имао захвљајући томе што сам већ радио нуклеинске киселине као кључне молекуле живота , видео шта значи разлика између РНК и ДНК. Једна од тих метода је алкохолизирање и онда сам ја у препеченицу, домаћу ракију, убацио  екстрат од суве шљиве да бих добио лепу боју и убацио екстрат рузмарина и екстрат коприве, витамин Б12 и то сам пио пред ручак. Стечни умунитет је начин живота, исхране и коришћења суплемената и сматрам да после 50. године, када базални метаболизам опада, свако биће треба да користи те суплементе," упозорава академик Тодоровић.

 Професор који је био предавач на бројним светским универзитетима задивљен је како су Кинези у борби против ковида користили српску варикину. Немерљиво знање из хемије живота за време изолације преточио је у неколико нових књига. На имању изградио је парк науке. Највеће испирације, каже,навиру ту, испод храстова старих 600 година где је пре две деценије оградио простор, направио амфитетар, чесму и видиковац.

"Погледајте ова два храста и ове две липе, то је природна љубав, нема јаче љубави од природне љубави. Моја је порука да се више волимо, поштујемо, ценимо и да дајемо допринос очувању, као што и ја дајем годинама традицији нашег народа који је поносан,поносан сам и ја  што сам остао у мојој земљи," поручује професор Тодоровић.

 Међу бројним насловима научника који је реорганизовао Српску академију иновационих наука ,чести су духовни савети за срећнији живот. Данас се,  каже, многи баве екологијом, а мало ко духовним загађењем против кога се морамо борити поштовањем и вишим нивоом свести.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи