Шабачке балерине плешу оно што осећају

Тара Цветковић, седамнаестогодишња шабачка балерина, већ 3 године бави се педагошким радом у секцији КУД "Абрашевић". Освојених 5 медаља, на међународном балетском такмичењу у Новом Саду круна су успеха њиховог малог и младог колектива.

"Ми плешемо оно што осећамо, јер је наша уметност начин да се искажемо", кажу мале балерине студија "Асолуте", из Шапца. Има их 13, неке само 5 година али са великим жаром наступају на такмичењима. На Спринг фесту надметале су се са великим балетским школама које имају и по стотину чланова. Зато је њихова радост немерљива.

Петогодишња Хелена каже да је изабрала балет јер је баш грациозан. Лари је лепо, а Лени је било најлепше када су освојили медаљу.

Одабрану балетску дружину предводи Тара Цветковић, девојчица челичне воље која је од пете године најпре тренирала у својој дневној соби да би до остарења сна, путовала у Београд, на часове у школу "Лујо Давичо". Тара је у Новом Саду освојила медјаљу за најемотивнији наступ али јој највише значи успех њених девојчица.

"У конкуренцији од 700 играча са балетским студијима који броје по хиљаду плесача, тако да сам препоносна на њих, наравно да је била много већа одговорност јер сам први пут водила ансамбл, али су моје уметнице, моје асолуте апсолутно испуниле сва моја очекивања", каже Тара Цветковић, балерина и оснивач студија "Асолуте".

"Балет је мој свет, ја се на балету осећам као код куће, не може да се опише тај осећај кад се игра и кад се изађе на сцену", истиче тринаестогодишња Дуња Нешић.

За овај успех су, кажу младе Шапчанке, заслужни и њихови родитељи и друштво "Абрашевић". Верујући у своје снове једва чекају наступ овог лета на међународном такмичењу на Палићу, у нади да ће за то обезбедити новац.

 

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи