Читај ми!

Поново на терену, фудбалери и њихови тренери

После петнаест година паузе у Врању је поново формиран ромски фудбалски клуб "Раднички". Финансијску и помоћ у опреми пружила им је локална самоуправа.

Педесетак младих фудбалера одржало је први тренинг на градском стадиону у Врању, показало своја умећа и вештине. Тренери ће одабрати најбоље.

"Имамо много талената, много младих момака који знају да играју фудбал и имамо одличан штаб који се разуме у фудбал," истиче Никола Касемовић, фудбалер из Врања.

"Имају јаке добре циљеве и мени се то свиђа. Фудбал играм од своје четрнаесте године, па сам прешао на мали фудбал. И дан данас играм мали фудбал, али хоћу да се опробам мало и на велики" каже Енидс Исени, фудбалер из Бујановца.

"Од ови сви момци мора да нам остану око 25 до 30 играча који су стварно и који могу да пруже максимум за овај клуб." наглашава Мијат Бајрамовић, тренер.

Иницијативу да се поново оживи Раднички дао је некадашњи први стрелац Прве лиге и најуспешнији ромски фудбалер у Србији Дејан Османовић Калеја, који је сада председник клуба.
"Није дошло до ранијих градских управа до разумевања да се отвори клуб. Кроз историју Радничког били су стандардни зонаш, играли су и били су међу првих пет екипа у Зони", присећа се Калеја, бивши фудбалер и председник клуба.

"Пратићемо ситуацију и развој играча, ако буде прилике наравно зашто да не будемо конкуренти за улазак у виши ранг. То је јужноморавска зона четврти ранг такмичења", истиче Небојша Стајић, фудбалер, секретар клуба.

Локална самоуправа им је пружила финансијсу и помоћ у опреми.

"Договорили смо се, обезбедили термине, обезбедили им реквизите, нешто опреме и понудили смо сваку сарадњу оно што им буде било потребно да могу нормално да раде и да функционишу" наглашава Ненад Ђорђевић, већник за спорт у Врању.

Раднички је основан после другог светског рата, највећи успех је играње у зонској лиги у којој је био неколико година.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи