Сузе мештана због моста који пола године тавори у речном кориту, јер је доказни материјал

Мост на Колубари, у мионичком селу Шушеока, већ шест месеци стоји срушен у кориту реке, због саобраћајног инцидента. Мештани су забринути због могућих поплава и неизвесности да ли ће бити направљен други мост.

Срушени мост у Шушеоки у кориту Колубаре стоји од 28. јула прошле године. Камион са товаром једне грађевинске фирме, приликом преласка, краном је закачио челичну конструкцију која склизнула са носећих стубова.

"Има људи који су и плакали овде, право да вам кажем. Изгубити  нешто на шта си навикао, због непажње других. И хоћемо да нам се врати тај правац наш, који нам значи много свима," жали се Слободан Томић из Шушеоке.

Плави мост био је најкраћа веза села на десној обали Колубаре са магистарлним путем за Београд и барском пругом. А пољопривредници до најплоднијих ораница на другој обали од тада, уместо неколико стотина метара,преваљују 15 километара.

Бошко Бакаловић из Шушеоке каже да тамо има  90 одсто земље. "Није само ја, има цело село, јел` ово је малтене на половини села," наводи Бошко.

"Ми тамо имамо велики проблем око обиласка. Немамо куд, немамо брод, нема ништа. Знак је стојао горе носивост, нико то није поштовао, прелазили су камиони са 50 тона", прича Бошко.

Истражни поступак о овом случају у Општинском јавном тужилаштву у Мионици није завршен. Срушена конструкција у кориту служила је као доказ и због тога није уклоњена. Општина је, тврди менаџмент, на прагу решења.

За уклањање моста било је потребно урадити пројекат,  објашњава Бобан Јанковић, председник Општине Мионица

"Тај пројекат је завршен и верујем да ће у наредних неколико дана мост бити извађен. Дакле, неће бити бојазни од поплаве у том месту. Зато очекујем да ће, у наредних десетак дана биће завршен и сам пројекат изградње моста и да ће у наредном периоду веома врзо бити расписана набавка за његову изградњу", каже Јанковић.

Нови мост на Колубари између Шушеоке и Лукавца коштаће око 40 милиона динара. Мионица, као општина четврте категорије, за пројекте инфраструктуре до сада је имала завидну подршку Владине канцеларије за јавна улагања. За неколико година изграђено је 12 мостова. 

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи