Ваљевци се вратили на Градац, бисер међу рекама

Ваљево је било једно од жаришта епидемије коронавируса, па је градски кризни штаб забранио шетњу и вожњу дуж реке Градац, процењујући да се уз реку стварају гужве и не поштује мера физичке удаљености. Када је забрана укинута, све генерације Ваљеваца вратиле су се на обале омиљене реке.

Ваљевци су са нестрпљењем чекали дозволу да могу поново да се врате на Градац, бисер међу рекама, за коју заштитари тврде да је међу најчистијим у нашој земљи.

 

"Тврдим да је Градац најлепша река на свету. Ја одавде видим пастрмке које се избацују. То нема нигде, а свега је десет минута од центра града", каже Драгица Сакић чија је кућа на обали Градца.

Риболовцима и истинским заљубљеницима у реку није било лако да се одрекну уживања у природном амбијенту.

На само петнаестак минута хода од центра града, Градац је права оаза. Зато не чуди што му Ваљевци свих генерација хрле, да се склоне са асфалта и одморе.

Јелена Милутиновић, власница ресторана на Градцу, сматра да треба поштовати све мере да могли да раде и како би епидемија што пре прошла.

За тили час, чини се, многи су заборавили да је неопходно избегавати контакте, јер епидемија није прошла.

Повратак Ваљеваца на омиљену реку шетаче и бициклисте подсетио је на дугогодишњи нерешени проблем, а то је фреквентан саобраћај у урбаном делу клисуре Градца.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи