Витезови Србије: На Златибору уручена признања за 2019. годину

У оквиру манифестације "Видовданске културне свечаности", које се одржавају под покровитељством општине Чајетина и уз подршку Туристичке организације, на Златибору су уручена овогодишња признања Клуба привредних новинара "Витез Србије" најистакнутијим припадницима одређених професија.

Достигнућа ових људи, сматрају се витешким доприносом роду и професији. Заједнички су им таленат, одговорност и истрајност, стваралаштво које их чини изузетним.

И, управо славећи Светог Вида, на чији дан се, кажу, може видети и оно у осталим данима невидљиво, гледамо и славимо вредности којима се човек, у свим временима, каква год била, препоручује као следбеник истине, љубави, правде и доброг дела.

"Како смо ми, на неки начин, оборили, све оно што је стајало усправно, сада се полако присећамо и обнављамо све оно што смо некада имали, па изгубили", рекао је академик Матија Бећковић, витез српске књижевности.

Витез српске медицине, проф. др Светозар Путник каже да ову титулу не доживљава као лично признање:

"Ово је признање за све здравствене професионалце, лекаре, медицинске сестре, техничаре, који се даноноћно боре да неким другим људима буде боље. Имам утисак да је то искрена награда, имам утисак да су то ствари које можда могу за нешто мало да промене ствари на боље."

Свако време је дужно, заправо, да успоставља своју меру витештва, и да чува оно што је пуна слика човековог достојанства", сматра глумац Небојша Дугалић, витез српске глуме:

"Витештво јесте обједињавало такву перспективу човека, јер то шта је све витез морао да буде значило је све оно на шта је, заправо, човек као биће позван да буде."

Титуле витеза добили су и др Данка Лајић Михајловић (музика), Михајло Ђоковић Тикало (сликарство), Зоран Терзић (спорт) и Татјана Милетић (предузетништва), а као што рече витез Дугалић, оно због чега ова награда постоји, није ни она сама, нису ни награђени, него оно на шта нас она подсећа: а то је да служимо једни другима, јер смо велики само у том служењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару