Бициклом до инкубатора за панчевачку болницу

Панчевачки бициклиста Душан Милојков, који већ годинама промовише спорт и здрав живот, креће на пут дуг осам хиљада километара како би сакупио новац за куповину инкубатора за панчевачку болницу.

Панчевац Душан Милојков још од 2002. године путује бициклом по Европи, углавном пратећи наше спортисте на велика такмичења. Овога пута возиће са хуманим циљем да помогне превремено рођеним бебама.

Панчевачка болница тренутно располаже са осам исправних инкубатора и потребно им је још.

"Пошто имамо два стара инкубатора, из 1965. и 1975. године и неколико нових, сматрам да ћу направити прави хумани гест да своје откуцаје срца поклоним клинцима који се превремено роде, и да ја као спортиста помогнем да они дочекају боље дане", истиче Душан Милојков.

"Инкубатори су у таквом стању да за најстарије поправке више нема, јер нема делова", наглашава др Слободан Продановић, начелник Дечјег интерног одељења. "Значило би нам да кроз ову акцију Ротари клуба и господина Душана дођемо до средстава да зановимо нашу опрему, да би наша деца у Панчеву и Јужном Банату могла што боље и што квалитетније да се лече."

На путу дугом осам хиљада километара кроз Србију и још седам европских земаља Милојкову ће помагати Ротари клубови, који ће му обезбедити смештај. Још важније, уплаћиваће донације за куповину новог инкубатора.

Душан каже да је физички и психички спреман и да једва чека да крене:

"Најтеже ће ми бити успони по планинама, имаћу много тунела, биће кише."

Душан на пут носи само основну гардеробу и резервне гуме. Имаће камеру, па ће након повратка из Брисела, који је крајње одредиште, направити документарни филм. А написаће и књигу, као што је урадио и након претходних осамнаест путовања.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи