Сврљиг, на сваки динар додаје три

Општина Сврљиг на сваки динар који сакупе мештани за обнову објеката које сами одреде као приоритет, додаје још три динара. На тај начин је, за шест година, изграђено више од 15 км сеоских путева, обновљене су школе, цркве и домови културе и изграђене водоводне и електро мреже.

Општина Сврљиг, која спада у ред неразвијених и сиромашних, настоји да унапреди живот на селу тако што на сваки динар који сакупе мештани за обнову објеката које сами одреде као приоритете, додаје још три динара.

Плато код извора и прилаз пећини код села Копајкошара до прошле године били су обрасли у шибље и тешко приступачни. Данас је то уређено излетиште са летњиковцима и степеницама до пећине. А село је добило нови пут и дом културе.

Са новим идејама и сакупљеним средствима, сваке године јављају се житељи Црнољевице. До сада су на тај начин реконструисали водоводну мрежу, изградили асфалтни пут и игралиште, уредили јавне површине. Сада реновирају задружни дом.

Од 38 села која припадају општини Сврљиг, за средства из пројекта ове године конкурисало их је двадесет осам.

"Видели смо добар начин сарадње мештана и локалне самоуправе, јер они најбоље знају своје потребе и шта је њима потребно у локалној средини", Јелена Трифуновић, председница Општине Сврљиг, "па су то реализовали преко месних заједница.."

За пројекат "Динар на три" ове године из општинског буџета издвојено је 15 милиона динара. За следећу годину најављу се већа средства и промена односа на 1:4.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи