Гимназијалка са тринаест

Љубица Ђерић је најмлађа гимназијалка у Шапцу. Брже од своје генерације завршила је основну школу, добро организује своје време и успешна је у свим областима.

Тринаестогодишња Љубица свира клавир само у паузама од учења. Школа јој је најважнија обавеза, зато са лакоћом осваја прва места на такмичењима из математике, физике, хемије, српског... Стиже да се бави боксом и тенисом, али и да се дружи, за шта је, тврди, неопходна добра организација.

"Прво направим распоред, шта треба да се уради тог дана и онда покушавам да се придржавам тог распореда", каже Љубица Ђерић. "То је углавном школа, па учење, музика и, на крају, увече забава, попут хора или неки тренинг", истиче Љубица.

Ова вредна Шапчанка пошла је школу годину дана раније. Знање које је стекла каже да је на чврстим темељима и осми разред би јој протекао у обнављању градива. Зато је одлучила да уштеди време и упише Гимназију.

Гимназијалка каже да је њен узор је разредни Бора Бајић. "Он ме је упутио да завршим годину за годином и помогао ми је у остварењу циља да се у будућности бавим електротехником и нечим везаним за природне науке", прича Љубица.

Љубица већ седам година пева и у црквеном хору и мајци која је диригент од велике је помоћи.

"Најважније је да имамо добар однос са децом", наглашава Снежана Ранковић и додаје да се за све остало нађе и времена и простора и материјалних средстава

Без упорности и знања нема напретка, каже Љубица. Лето ће провести на заслуженом одмору, после чега је чека озбиљан рад на путу до остварења сна.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи