Читај ми!

Дани Палестине у Крагујевцу

Први пут, у центру Шумадије, одржана је манифестација на којој су представљени култура и традиција палестинског народа.

Манифестацију Дани Палестине у Крагујевцу отворио је Њ.е. Мухамед Нахана, амбасадор Палестине у Србији, који је подсетио на вишегодишње пријатељство двеју земаља:

"Желели смо да на овај начин Крагујевчанима представимо део наше културе, уметности, традиције и кулинарства, да им омогућимо да осете дух Палестине и пробају наше специјалитете."

Председник Уније студената Палестине у Србији Ахмед Дахлеив рекао је да на универзитетима у Србији тренутно студира двадесетак Палестинаца.

"Некада је у бившој Југославији студирало две хиљаде наших студената који су овде стекли много пријатеља, а многи су и остали да живе овде", подсетио је Дахлеив. "Универзитети у Србији имају веома добру репутацију у Палестини. Овде се осећамо добро и верујем да ће наших студената у Београду, Крагујевцу и другим градовима бити све више."

У ревијалном делу програма наступили су Ансамбл "Међана" из Јерусалима и "Центар за неговање културе и традиције Абрашевић" из Крагујевца, који су потписали повељу о братимљењу и сарадњи, као и КУД "Градимир" из Београда.

Палестински град Јерихон и Крагујевац, потписали су прошле године Писмо о намерама братимљења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи