Читај ми!

Прекинута блокада зграде Шумадијског округа

Радници Центра за стрна жита, који су 30. априла блокирали зграду Шумадијског округа, прекинули су штрајк.

Радници крагујевачког Центра за стрна жита прекинули су штрајк, пошто се Министарство просвете и науке сагласило са протоколом о изласку из кризе те научне установе.

Договорено је да Министарство измири дугове Центра и помогне његов опстанак. Предвиђено је да, до 25. маја, заједничка комисија Министарства, Центра и Града Крагујевца изради елаборат којим би била прецизирана будућност те институције у оквиру истраживања и развоја сорти стрних жита.

Елаборатом ће бити дефинисан и однос Центра и локалне самоуправе, као и начини за његово финансирање на основу услуга које би пружао другим институцијама.

Протокол о решавању проблема Центра за стрна жита

Представници Министарства просвете и науке, Центра за стрна жита д.о.о. Крагујевац, Самосталног синдиката запослених у Центру за стрна жита д.о.о. Крагујевац и Града Крагујеваца потписали су протокол с циљем да се реше проблеми настали у пословању Центра за стрна жита д.о.о. Крагујевац, стоји у Саопштењу Министарства просвете и науке.

Протокол су потписали државни секретар Министарства просвете и науке проф. др Радивоје Митровић, директор Центра за стрна жита Крагујевац Живомир Вучковић, представник Самосталног синдиката Благоје Ковачевић и Града Крагујевца др Снежана Живановић Катић.

Потписници протокола закључили су да је неопходно усагласити питања трајног и одрживог функционисања Центра, и у систему истраживања и развоја на нивоу Републике у области проучавања сорти стрних жита, унапређења и производњи сорти стрних жита и других ратарских култура, и у односу на потребе локалне самоуправе.

У заједничкој комисији за израду елабората биће стручњаци из области истраживања и развоја у аграру из Центра и Универзитета у Крагујевцу, представници Министарства просвете и науке и Града Крагујевца, како би се сагледале и предложе могућности прибављања финансијских средстава преко услуга које би Центар пружао другим сродним институтима, наводи се у саопштењу Министарства просвете и науке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи