Читај ми!

Чекајући халу

Хала спортова, на коју краљевачки спортисти деценијама чекају, биће завршена крајем септембра, а до краја године и сви унутрашњи радови. Румометаши "Металца" моћи ће коначно да пређу у виши ранг такмичења, а противнике да дочекују у свом граду.

Готово четири деценије, краљевачки спортисти чекују на халу спортова. Упркос томе што немају одговарајући простор и довољно термина за тренинге, краљевачки спортисти постижу одличне резултате.

У Краљеву је пет прволигашких клубова. Одбојкаши и кошаркаши тренирају и играју у постојећој хали спортова. Најтеже је ипак рукометашима који, када су домаћини утакмице играју у суседној Врњачкој Бањи.

Три рукометна клуба - два мушка и један женски - иако освајају прва места у српској лиги, остају у истом рангу такмичења. Без обзира на временске услове, рукометаши тренирају на отвореном.

"Стално смо први, али шта нам то вреди када остају у истој лиги. Терен је пун пукотина, и све то отежава тренинге, али нас никако не демотивише", каже голман Александар Ђурђевић.

Његов клупски друг, Момчило Стојановић каже да би им много значило да имају боље услове за рад: "Чим падне киша, има бара, а лопта одскаче од пукотина и онда судије свирају дуплу или аут. Хала би нам много значила, зато с нестрпљењем очекујемо завршетак градње."

Тешко је и због недостатка простора, али још више то што као домаћини играју у суседној Врњачкој Бањи. То, према речима Драгана Симовића, председника Рукометног савеза Рашког округа, додатно повећава трошкове, тако да клубови морају сами да се сналазе.

Хала до краја септембра

На градилишту нове хале, чији се облик већ назире, радници раде готово без предаха. При крају је и специфична кровна конструкција. Један од два челична стуба, који ће носити кровну конструкцију, ускоро ће бити спреман за монтажу. Један стуб, састављен од пет елемената, тежак је стотинак тона.

Када први стуб буде транспортован до хале, почиње монтажа другог, тако да ће кров на хали спортова бити постављен средином овог месеца, каже Славољуб Тошић, директор продаје у краљевачком предузећу "Амига" које ће израдити кров.

Изградња хале поверена је конзорцијуму који чине три краљевачка предузећа. Потребна средства, око 620 милиона динара, обезбедили су Република и град Краљево. Иако је првобитно било планирано да хала буде завршена у јулу, већ сада је извесно да ће тај рок бити померен.

Изузетно хладни зимски период, један је од основних разлога што хала спортова неће бити готова до јула, мада је у самом старту тај рок и изгледао као тешко остварив, каже директорка Дирекције за градско и грађевинско земљиште. Она је рекла да ће хала бити завршена крајем септембра, а до краја године и сви унутрашњи радови.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи