Читај ми!

Други дан празника

У Србији се већ други дан слави Међународни празник рада. Фирме углавном не раде, а ђаци не иду у школу. У Крагујевцу, који је некада важио за раднички град, кажу, прошло је време масовних радничких Првомајских уранака.

Крагујевчани већ други дан празнују и ове нерадне првомајске дане користе за дружење, роштиљање и шетњу. Лепо време ишло им је на руку, па су многи посетили оближња излетишта, језера Бубањ и Шумарице.

Време када је Кргаујевац називан радничким је, кажу, прошло. Фабрика аутомобила "Застава", која је запошљавала неколико десетина хиљада радника, је угашена, а у Фиату сада ради 1.200 људи. Прошло је и време масовних радничких Првомајских уранака.

Ново време и нове генерације очигледно су успоставиле и другачија славља. Све је више младих Крагујевчана који, уместо да поране, Првомајску прославу започну још вече уочи празника, па уранак дочекају на излетишту.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи