Читај ми!

Нова шанса за приправнике

Градска управа у Шапцу расписала је конкурс за запошљавање педесет петоро приправника са средњом, вишом и високом стручном спремом. То је једна од подстицајних мера локалне самоуправе чијом применом се за три године запослило око хиљаду Шапчана.

На конкурс Градске управе за обављање приправничког стажа, Слађана Мијаиловић из Шапца пријавила се првог дана. Завршила је Високу пословну школу, а ово је, каже, једини начин да у радној биографији има све што послодавац тражи.

Мали број предузећа младима даје шансу да одраде приправнички стаж, каже Слађана, "и драго ми је што је Јавно предузеће Паркинг помогло да се усавршавамо."

Захваљујући подстицају градске управе, Бојана Гладовић, дипломирана правница, радни однос засновала је за мање од годину дана:

"Конкурисала сам на место саветника у Управи за аграрна плаћања и одмах искористила ту шансу. Веома сам задовољна, и мислим да је то одличан подстицај за запошљавање."

У управи Града тврде да је, захваљујући овим мерама, за три године посао нашло око 250 приправника, али да то није утицало на проширење општинске администарције.

"Некада су то радила велика друштвена предузећа, а данас приватни послодавци, углавном хоће оспособљеног радника", каже градоначелник Шапца Милош Милошевић. "Тако је Град преузео ту улогу и педесет младих људи по завршеној школи, сваке године је на да обуци у јавним предузећима чији је оснивач Град."

Осим младих, локална самоуправа подстиче и запошљавање старијих од 50 година. После стечаја предузећа, 2005. године, Јелена Прокић, каже да није веровала да ће поново наћи посао:

"Ја сам искористила та средства и на тај начин добила посао и премостила пут до пензије у коју ускоро идем."

Око три стотине Шапчана запослено је и захваљујући програму рефундирања камате на кредите које привредници користе за проширење производње, а то је, кажу надлежни, за три године, укупно око хиљаду радних места.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи