Очекују се гужве на наплатним рампама

Саобраћај, који је тренутно слабијег интензитета, сигурно ће се појачати у поподневним и првим вечерњим сатима када се због завршетка викенда, уобичајено формирају колоне на прилазним путевима већих градова, а посебно ка Београду.

У том периоду треба рачунати и на нешто дуже време задржавања на наплатним рампама, првенствено на Бубањ Потоку и код Сирига на којима се тренутно пролази без задржавања, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

У јутарњим и вечерњим сатима дуж речних токова, по котлинама и преко превоја саобраћај отежавају ниска облачност и магла која смањује видљивост, која је овог јутра највише заступљена на подручју Златибора.

У кошавском подручју могућ је повремено јак ветар. Зато, треба смањити брзину и избегавати нагле промене правца, посебно преко мостова и на надвожњацима.

Према речима метеоролога, возаче данас очекује више сунчаних интервала и повољније временске прилике које у великој мери доприносе несметаном одвијању саобраћаја, уз подсећање за споријом вожњом на деоницама где има радова и где су присутни путари.

Од 10. фебруара на државном путу II А реда број 227, на деоници Студена-петља Врање југ, код места Добрејанце, дошло је до измене режима саобраћаја због отцепљења десне коловозне траке. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила.

Продужавају се радови до 17. фебруара због којих ће бити измењен саобраћај на путу ИБ реда број 26 на новом Обреновачком путу, петља Остружница, због радова на ископу земљаног материјала и изради шипова на стубним местима.

За време извођења радова доћи ће до сужења коловоза на једну траку по смеру, а радови ће бити обезбеђени адекватном привременом саобраћајном сигнализацијом и опремом.

Од 06. фебруара због радова на ургентном одржавању и отклањању оштећења на коловозу, дошло је до измене у саобраћају на делу државног пута ИБ реда број 27, деоница Крст – Завлака. У време радова, саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила.

На Старом Обреновачком путу, у зони моста преко реке Саве, у току је обустава саобраћаја због извођења радова на изради распонске контрукције између стубова.

Радови ће се изводити сваког дана до 15. марта уколико временски услови дозволе. Алтернативи правац је nови oбреновачки пут, односно државни пут I Б реда број 26.

Возачима се саветује да наиласком на радове прилагоде вожњу према упутствима привремене саобраћајне сигнализације.

Према последњим информацијама Управе граничне полиције РС на нашим граничним прелазима, на путничким терминалима, тренутно, нема дужих задржавања од 20 минута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи