На прелазима Батртовци, Шид и Келебија дуге колоне камиона

На граничном прелазу Батровци-Бајаково теретна возила за улазак у Хрватску направила су вишекилометарску колону. Задржавања за теретна возила на прелазима Шид и Келебија око 120 минута.

На граничним прелазма на путничким терминалима, тренутно, нема дужих задржавања од 15-20 минута, саопштио је АМСС.

У саопштењу се наводи да на појединим путевима I и II реда има расквашеног снега па је неопходан додатни опрез и употреба зимске опреме.

На појединим деоницама има и поледице на путу што додатно представља опасност у вожњи. 

И поред интезивних интервенција путара на посипању критичних деоница јак мраз и веома ниске температуре претварају сваку влажну деоницу у лед или изражену поледицу на коју посебно упозоравамо возаче, наводи се у саопштењу АМСС.

Саобраћај се успорено одвија и преко планинских превоја на подручју тимочке и неготинске крајине преко Тресибабе, Честобродице и Попадије, а слично је и на путевима на подручју Ваљева, као и у западним крајевима Србије.

Услед јаког ветра који ствара снежне наносе на снази је повремена обустава саобраћаја на деоници Жагубица - Борско језеро, преко Црног Врха.

Прилази зимским туристичким центрима су проходни, наводи АМСС и препоручује ка Копаонику прилаз са западне стране из правца Јошаничке Бање.

На југу и југоистоку Србије, као и на подручју Тутина, Сјенице Ивањице и Новог Пазара где има највише снега и где је најхладније, возачима се саветује да корсите искључиво главне путне правце без обзира на то што су они можда дужи, јер је на њима вожња сигурнија и безбеднија, 

У планиским пределима ових подручја, саобраћај је отежан и одвија се искључиво уз обавезну употребу ланаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи