Опрез у саобраћају због кише

Предузеће "Путеви Србије" апеловало је на све учеснике у саобраћају да буду опрезни у вожњи јер се, према упозорењу метеоролога, очекује велика количина падавинa, а понегде и непогода с градом.

Републички хидрометеоролошки завод навео је да се вечерас и у ноћи између понедељка и уторка у западним, југозападним и јужним крајевима локално очекује велика количина падавина од 30 до 50 литара по квадратном метру.

Према метеоролозима, понегде је могућа и краткотрајна временска непогода с градом, па "Путеви Србије" апелују да учесници у саобраћају поведу рачуна о брзини кретања возила и да поштују саобраћајну сигнализацију.

Хидрометеоролошки завод упозорио је да су на бујичним водотоцима у сливовима Дрине, Лима, Јадра и Колубаре с притокама, као и горњих токова Западне и Јужне Мораве с притокама у наредна 24 часа могућа локална изливања.

РХМЗ упозорава да се у наредних 12 сати, од вечерас, током ноћи и сутра пре подне, у западним, југозападним и јужним крајевима локално очекује од 30 до 50 милиметара кише по квадратном метру.

У саопштењу РХМЗ наведено је да се сутра очекује облачно и хладније време, местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, интензивнијим на југу и југозападу, где се очекују обилније падавине, нарочито ујутру и пре подне.

После подне се очекује слабљење интензитета, а на југу и истоку и престанак падавина.

Ветар ће бити слаб и умерен, северни и североистоцни, јутарња температура од 12 до 16 степени, а највиша дневна од 17 до 24.

У Београду се сутра такође очекује претежно облачно и хладније време, повремено са кишом, углавном пре подне.

Ветар ће бити слаб до умерен, северни и североисточни, јутарња температура око 14, највиша дневна око 20 степени Целзијуса.

Када је реч о изгледима времена за Србију у наредних седам дана, РХМЗ наводи да се до недеље очекује променљиво облачно и мало топлије време са краткотрајном кишом или пљусковима са грмљавином, углавном на југу и југозападу, а на северу и истоку са дужим периодима сунчаног времена.

Затим се очекује претежно сунчано време.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи