Читај ми!

Инцидент у Братунцу

Функционери СРС-а на војничком гробљу у Братунцу развили заставе са ликовима Шешеља и Младића, али их је полиција замолила да се удаље са скупа. Полиција није дозволила председнику покрета "Наши" Ивану Ивановићу и још тројици чланова тог покрета, да пређу границу са БиХ.

На парастосу Србима страдалим у Подрињу током рата у БиХ, функционери Српске радикалне странке развили су заставе са ликовима хашких оптуженика Војислава Шешеља и Ратка Младића, па су их полицајци који су обезбеђивали скуп замолили да се удаље, преноси Танјуг.

После парастоса, којем је присуствовао и председник РС Милорад Додик, функционер СРС-а Немања Шаровић развио је огромну заставу са ликом Ратка Младића, а Божидар Делић заставу са ликом Војислава Шешеља.

На обе заставе је писало "српски јунак". Радикали су то учинили после парастоса, пошто је делегација њихове странке положила венце на споменик страдалима.

Издвојили су се из масе од око 2.000 људи, и убрзо развили заставе са ликовима хашких оптуженика.

Полиција је реаговала и померила их из простора спомен-гробља.

"Наши" враћени са границе

Српска полиција није дозволила председнику Српског народног покрета "Наши" Ивану Ивановићу и још тројици чланова, који су се упутили на парастос српским жртвама, да пређу границу, јавља Фонет.

Како тврди Ивановић, полиција је објаснила да је из Београда добила списак лица која не смеју да пусте да прођу.

"Нас четворо је, као делегација, стигло колима из Београда до границе, где нас је полиција зауставила. Рекли су нам да је Влада издала акт у којем се наводи да ми не смемо да пређемо границу", рекао је Ивановић.

Према речима Ивановића, када смо тражили да нам се покаже тај акт, полиција је одговорила да га немају, већ да су добили наређење да нико од активиста Покрета, по именима која су добили, не сме да пређе границу.

Ивановић додаје да им полиција, осим навођења да имају списак, није дала објашње зашто им се забрањује улазак.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи