Читај ми!

Инцидент у Сплиту

Непознати хулиган залио мокраћом волонтерке РЕКОМ-а у Сплит, које су прикупљале потписе подршке за формирање Регионалне комисије за утврђивање чињеница о жртвама ратова на простору бивше СФРЈ. Пре неколико дана волонтерке нападнуте и у Дубровнику.

Волонтерке које су у центру Сплита прикупљале потписе подршке за формирање Регионалне комисије за утврђивање чињеница о жртвама ратова на простору бивше СФРЈ (РЕКОМ), непознати хулиган залио је мокраћом.

Напознати мушкарац, стар око 40 година, дошао је до тезге за скупљање потписа и две двадесетогодишње волонтерке залио мокраћом и побегао, а на тезги је оставио боцу оранжаде у којој је било још пола садржаја.

Волонтери су позвали полицију, која је на лицу места обавила увиђај. Волонтери Иницијативе за РЕКОМ прикупљају потписе у Сплиту од 24. априла, а до сада су трпели вербалне увреде као што су "четници" и "југославени", преноси Интернет портал Индекс.

Координатор Иницијативе у Сплиту Хрвоје Колић изјавио је за Индекс да је све било испланирано.

"Ово је јасан доказ да Сплит још није достигао примерен цивилизацијски и културолошки ниво. Девојке су овде дошле са жељом да учине нешто племенито, а овако им је одговорено. Налажост, то је култура дијалога у Сплиту", рекао је Колић.

Осим у Сплиту до инцидента у вези са волонтерима РЕКОМ-а дошло је недавно у Дубровнику, када је непознати хулиган вербално напао волонтерке и исцепао им материјале.

У Хрватској потписе за формирање Регионалне комисије за утврђивање чињеница о жртвама ратова на простору бивше СФРЈ прикупља 80 волонтера. У тој и у осталим земљама бивше Југославије до сада је сакупљено више од 300.000 потписа, а акција ће трајати до краја јуна.

Прикупљени потписи, којих ће, како очекују организатори у Коалицији за РЕКОМ, бити милион, биће заједно с предлогом статута РЕКОМ-а предати владама, парламентима и председницима држава региона.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи