Албански "пакао" за туристе са Косова

Путници и туристи са Косова доживљавају непријатности и малтретирања у Албанији. Крађе, демолирања возила и малтретирање неке су од препрека које косовски туристи морају да савладају како би дошли до мора.

Туристи и путници са Косова наилазе на непријатности и малтретирања у Албанији, а некад те случајеве немају коме ни да пријаве, јер се деси да полицајаца нема у полицијским станицама, преноси приштински лист "Коха диторе".

Једну косовску породицу, која је из Драча путовала на Косово, у суботу је малтретирала пијана особа, која је без икаквог разлога разбила стоп светла на аутомобилу, док су у јутарњим часовима у петак аутобусу пуном путника, који је пролазио кроз Кукс, каменицама поразбијана стакла, навео је лист.

"Коха диторе" објављује и да су полицајци малтретирали једног камионџију, а једном косовском туристи украдени су мобилни телефон и већа количина новца што он није могао да пријави, јер у вечерњим часовима није никога могао да нађе у полицијској станици.

Приштински лист оцењује да се ради о "терору над косовским путницима и туристама у Куксу", и да ти догађаји подсећају на оне из 1999-2000. године, када су албански путеви представљали ноћну мору за путника са Косова.

"Сви ови догађаји представљају наставак вечери 6. јула, када су наоружане особе оставиле у близини Кукса једну рањењу жену са Косова", додаје лист.

После тог догађаја у Кукс су дошли Директор државне полиције Ахмет Премчи и његов заменик, који су захтевали да се такве ствари више не догоде.

Ипак, без обзира на обећање, такве ствари су настављене, али су се крили од јавности. У полицији су регистровани као догађаји без починиоца, сазнаје лист.

На улазак у Албанију, са косовске стране су дуге колоне возила.

"Они који одлазе на летовање у Албанију бивају жртве људи са и без униформе, а многи и залутају, јер не постоји саобраћајна сигнализација", указује лист.

Због ситуације у Куксу грађани су се жалили албанској амбасади у Приштини. Један службеник амбасаде је заједно са представницима косовске полиције отпутовао за Тирану како би са директором полиције Албаније разговарали о насталој ситуацији.

Представници Интерпола и других међународних организација, у истрагама о различитим видовима криминала, већ годинама упозоравају на проблеме на северу Албаније, упозоравајући да у тој држави на местима која се налазе "изнад 1.000 метара надморске висине закон једноставно не функционише". 

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи