Помен жртвама земљотреса у Скопљу

Обележава се 46. годишњица катастрофалног земњотреса у Скопљу када је погинуло 1.070 људи, а 4.000 их је повређено. Земљотрес јачине девет степени Меркалијеве скале направио и велику материјалну штету.

У Скопљу се обележава 46. годишњица катастрофалног земљотреса, јачине девет степени Меркалијеве скале, у коме је 1.070 људи погинуло, а 4.000 повређено.

У потресу је уништено 15.800 станова и оштећено 28.000 домова. Без крова над главом остало је 200 хиљада људи.

Прва помоћ разрушеном Скопљу пристигла је од војске и грађана тадашње Југославије, а потом и са свих страна света.

Поводом годишњице, делегација града Скопља положила је свеже цвеће на Споменик жртвама скопског земљотреса 1963. године на гробљу Бутел.

У оквиру обележавања годишњице у Музеју Града Скопља биће отворена изложбе "Филантропски пориви" и "Уништени град 26. јул 1963. године".

Планирана је и пројекција филма "Скопље 63.", као и наступ уметника на класичној гитари Дарка Багеског.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи