Дечак страдао од бомбе док је чувао стоку

Од експлозије бомбе која је била у трави, у околини Српца у БиХ погинуо осмогодишњи дечак, а његова сестра, са којом је чувао стоку, теже је повређена. Недалеко од места несреће, полиција пронашла још једну неактивирану бомбу.

Осмогодишњи дечак Симо Ракић погинуо је у Бајинцима код Српца у БиХ, а његова годину дана старија сестра Александра тешко је повређена од експлозије ручне бомбе коју су пронашли у трави и активирали током чувања стоке, речено је у Полицијској станици у Српцу.

Од експлозије бомбе дечак је смртно страдао, а девојчица је тешко повређена, због чега је након пријема у Дому здравља у Српцу, превезена у општу болницу у Градишци и за сада је ван животне опасности, речено је у полицији.

Са децом је стоку чувао њихов отац Драган који је у тренутку несреће, која се догодила око 12 часова, недалеко од њих брао купине.

Полиција је пронашла још једну неактивирану бомбу недалеко од места несреће.

Терен је обележен, а становништво упозорено да се не креће тим простором док припадници Цивилне заштите из Српца и деминери не обаве свој посао, наводе у Полицијској станици у Српцу.

"Стотинама година мештани Бајинаца колективно изводе стоку на испашу на утвај (пространи пашњак) и никад се нешто слично није догодило. Какав је то људски ум да може са смећем бацити и бомбе које су потенцијални убице стоке, али и људи", рекао је комшија настрадалих Стеван Сембер.

Увиђај је, уз присуство припадника Полицијске станице из Српца, обавио окружни јавни тужилац из Бањалуке Александар Симоновић који је наложио да се тело настрадалог дечака превезе на обдукцију у Бањалуку.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи