Формиран "Српски четнички покрет Републике Српске"

У Требињу формиран Иницијативни одбор невладине организације "Српски четнички покрет Републике Српске", за чијег је председника изабран Синиша Вучинић. Биће основани наставни центри у Требињу, Бањалуци и Источном Сарајеву.

У Требињу је формиран Иницијативни одбор невладине организације "Српски четнички покрет Републике Српске", а најављено је и оснивање наставних центара за образовање младих четника.

За председника "Иницијативног одбора, који има 107 чланова из источне Херцеговине, изабран је политичар из Србије Синиша Вучинић.

Та организација је најавила оснивање наставних центара за образовање младих четника у три града у БиХ.

У саопштењу ове невладине организације се наводи да ће један од њених основних циљева бити неговање и баштињење четништва као "најзначајније и најсветлије српске традиције и промоција четништва као идеологије будућности",  пише "Дневни аваз."

У Требињу, Бањалуци и Источном Сарајеву биће основани и наставни центри, у којима ће се образовати млади четници, од 16 до 22 године.  Идеја је да се годишње едукује и образује по 10.000 младих четника, што би у периоду од наредних 10 година образовало 100.000 четника, што и јесте десетогодишњи план,  додаје се у саопштењу.

Наставним центрима ће руководити Синиша Вучинић, а у њима ће радити еминетни српски интелектуалци из Републике Српске, Србије, Црне Горе и Македоније.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи