Македонски парламент о оставкама министара

Понуђене оставке министра образовања, министра пољопривреде и његовог заменика као и оставка министра финансија, коју је затражио македонски премијер, тема су заседања Парламента Македоније.

Парламент Македоније од јутрос расправља о понуђеним оставкама два министра и једног заменика министра, као и о захтеву за смењивање једног министра у влади премијера Николе Груевског.

Оставке су понудили министар образовања Перо Стојановски, министар пољопривреде Ацо Спасеновски, његов заменик Христијан Делевски, а премијер је затражио оставку министра финансија Трајка Славевског.

Пре недељу дана неопозиву оставку је поднео вицепремијер за евроинтеграције Ивица Боцевски. Највећу пажњу у парламенту изазвао је захтев за смењивање министра финансија.

Премијер је посланицима рекао да захтев за смену није повезан са незаконитим радом или неспособношћу, већ са потребом да се ојача та институција.

Славевски сматра да је то образложење премијера неуверљиво и навео да је његово смењивање "лош сигнал за много људи и институција у Македонији и ван ње".

Македонски медији оцењују да је разлог смене то што је Славевски најавио смањивање буџетске потрошње, затражио још један ребаланс буџета, рестриктивнију политику и нове економске пројекције.

Опозиција оштро критикује владу због лошег вођења економске политике, истичући да је промена министра само потврда те неспособности.

Парламент ће након расправе констатовати оставке троје министра, а након завршетка расправе о смењивању министра финансија треба да буду изабрани нови министри. То би се могло догодити касно вечерас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи