Јадранка Косор преузела дужност премијера

После састанка са Ивом Санадером, нова хрватска премијерка преузела дужност. Нову владу, која је углавном у старом саставу, очекује хитан ребаланс буџета.СДСС подржава нову владу,рекао потпредседник Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац.

Нова хрватска премијерка Јадранка Косор званично је преузела дужност од Иве Санадера.

Косорова се са Санадером састала нешто после 10 часова у Банским дворима. Примопредаја је обављена иза затворених врата и без изјава за јавност. Косорова је, након примопредаје, одржала први састанак са члановима владе.

Хрватски сабор је касно синоћ, већином од 83 гласа, дао подршку Косоровој, против које је било 45 посланика.

Влада је углавном у старом саставу. За четвртог потпредседника изабран је Божидар Панкретић из Хрватске сељачке странке, који је уједно и министар за шумарство, водопривреду и регионални развој. Пољопривреду, његов пређашњи ресор, преузео је Петар Чобанковић.

Нова имена у влади су и министар науке и образовања Радован Фукс, уместо Драгана Приморца који је прошле среде дао оставку, Даворин Млакар, који преузима новоосновано министарство управе и Бјанка Матковић, министарка без портфеља.

Владу премијерке Косор ових дана очекује хитан ребаланс буџета, који Сабор треба да изгласа до 15. јула.

СДСС подржава нову владу

Самостална демократска српска странка подржава нову владу Хрватске, а од ње очекује наставак решавања проблема повратка српских избеглица, изјавио је вечерас потпредседник Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац.

Пуповац, који је и посланик те странке у хрватском парламенту, рекао да та партије подржава владине мере стабилизације и да зато подржава њено формирање.

"Међутим, у тој ствари мера стабилизације јесте и наставак решавања проблема повратка избеглица, обнове, решавање стамбене проблематике, било кроз програм стамбеног збрињавања или на неки други начин", казао је Пуповац у изјави Радио-телевизији Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи