Напредак Хрватске после 2010. године

Хрватска не може очекивати напредак у преговорима са ЕУ следећих месеци, већ треба да се концентрише на 2010. годину када председавање Унији преузима Шпанија, рекао је словеначки посланик у Европском парламенту Јелко Кацин.

Коментаришући именовања нове хрватске Владе, словеначки посланик у Европском парламенту Јелко Кацин рекао је да Хрватска не може очекивати напредак у преговорима са Европском унијом следећих месецим, већ мора да се концентрише на 2010. годину.

"На хрватској Влади је да размишља следећих месеци, јер је она та која се повукла из Оли Реновог процеса за решење граничног хрватског-словеначког спора", рекао је Кацин.

Кацин очекује од нове хрватске премијерке Јадранке Косор смиренију реторику према Словенији и њеној позицији у граничном спору, због које су хрватски приступни преговори с ЕУ блокирани од краја прошле године.

Кацин је рекао да у односима Хрватске и ЕУ идућих неколико месеци не очекује напредак и да Хрватска у том раздобљу мора размислити како да "поправи" оно што је пропустила Реновом иницијативом.

Влада Јадранке Косор би, према његовим речима, требала добити сто дана поштеде како би се посветила решавању економских питања.

Хрватски Сабор је изгласао поверење новој влади премијерке Јадранке Косор, која је већину чланова владе преузела од свог претходника Иве Санадера, док је мањи део министара новоименован.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи