Судар нашег аутобуса и минибуса у Бугарској

У судару аутобуса туристичке агенције "Аргус турс" и минибуса у Бугарској погинуло седморо турских држављана. Нико од српских туриста није повређен. Несрећу изазвао минибус којим су Турци путовали из Немачке на одмор у домовину. Српски туристи вратили се у Београд, осим возача аутобуса који је задржан у болници.

У јужном делу Бугарске, код Свиленграда седам особа турске националности јутрос је погинуло, када је њихов минибус ударио у аутобус туристичке агенције "Аргус турс" из Београда.

У аутобусу "Аргус турса" налазила се 61 особа. Путници су се враћали у Београд из Мармариса.

Према речима портпарола агенције, сви путници су добро, превезени су другим "Аргусовим" аутобусом до одморишта "Први мај" код Пловдива, где су сачекали аутобус којим су око 13:30 сати кренули ка Србији. Око 21.30 часова, аутобус са српским туристима стигао је у Београд.

Једини повређени у нашем аутобусу је возач, Зоран Исаков и он је задржан у болници у Бугарској. Он ће највероватније сутра кренути ка Београду. Возач је повредио ногу и шаку и добро се осећа.  Повређена је и девојка која је возила аутомобил иза минибуса који је изазвао судар.

Две жене у српском аутобусу онесвестиле су се од стреса, али су их медицинске екипе збринуле на лицу места.

Према полицијским извештајима, несрећу је изазвао минибус, који је, претичући недозвољеном брзином, чеоно ударио у наш аутобус.

"Наш аутобус марке 'Волво' је стар само годину дана и потпуно је технички испараван, тако да је до несреће дошло непажњом турског возача. Ми смо послали стручни тим одмах на лице места, и чекамо детаљнији извештај о несрећи", рекао је Саша Вучковић из "Аргус турса".

Особе турске националности, који су се налазили у минибусу немачких регистарских ознака, путовали су из Немачке на одмор у домовину. Међу страдалима налази се и једна девојчица.

Полицији и хитној помоћи требало је неколико сати да извуку сва тела настрадалих из минибуса.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи