Бомба у Атини

Експлодирала бомба у близини зграде Пореске службе у Атини. Анонимни позив упућен редакцији грчког листа "Елефтеротипија". За напад одговорна "Оружана револуционарна акција".

У близини зграде Пореске службе у луксузном предграђу Атине Психико, у коме се налазе бројна дипломатска представништва, јутрос око три часа експлодирала је подметнута бомба.

Десет минута пре експлозије, атински дневник "Елефтеротипиа" примио је анонимни позив да ће испред Пореске службе у булевару Кифисија експлодирати бомба и да одговорност за то преузима "Оружана револуционарна акција".

Запослени у листу "Елефтеротипиа" обавестили су полицију која је заједно са специјализованом службом за експлозивне направе блокирала све путеве око Пореске службе.

Стручњаци процењују да је јутрос активирана експлозивна направа средње величине, причинила само мању материјалну штету.

Око један сат пре експлозије, непознати појединци су у атинском делу Ламбрини бацили молотовљеве коктеле на локалну организацију владајуће партије Нова демократија.

Истрагу спроводе грчке антитерористичке службе, којима су терористи из "Оружане револуционарне акције" већ познати, будући да им је ово до сада већ трећи напад.

Испред зграде Пореске службе у атинском кварту Аргирупули 2007. године су поставили бомбу, док су 2008. напали Дирекцију за шуме у округу Источна Атика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи