Читај ми!

Оптужница против бившег црногорског тужиоца Катнића и функционера полиције Лазовића

Специјално државно тужилаштво (СДТ) Црне Горе подигло је званично оптужницу против бившег главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића и некадашњег официра полиције Зорана Лазовића, преноси портал РТЦГ.

Миливоје Катнић и Зоран Лазовић ухапшени су 14. априла по налогу СДТ-а, а терете се за учешће и стварање криминалне организације и злоупотребу службеног положаја.

Тужилаштво терети Лазовића да је формирао криминалну организацију, чији су чланови осим Катнића и специјални тужилац Саша Чађеновић и син Лазовића, агент Агенције за националну безбедност (АНБ) Петар Лазовић.

До хапшења је дошло на основу сарадње тужилаштва са Еурополом, Агенцијом Европске уније (ЕУ) за сарадњу органа за спровођење закона.

Катнић је био главни специјални тужилац од 2015. до фебруара 2022. године, када је пензионисан а Чађеновић је био његов заменик.

Ухапшен је у децембру 2022. године због оптужби за везе са кавачким криминалним кланом. Посебан део списа СДТ-а о Катнићу и Лазовићу односи се на случај скидања забране уласка у Црну Гору припадницима криминалне групе из Србије Вељку Беливуку и Марку Миљковићу 2021. године.

Црногорска полиција им је тада укинула забрану уласка у Црну Гору. Након десетодневног боравка у Црној Гори при повратку у Србију ухапшени су 4. фебруара 2021. године.

Подаци Европола на основу пресретнуте Скај апликације указују да је наводни вођа "кавачког“ криминалног клана Радоје Звицер имао огроман утицај на активности црногорске полиције, преко Петра Лазовића и његовог оца, Зорана Лазовића, подсећа портал Радио-телевизије Црне Горе.

петак, 11. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи