Отворена болница "Свети апостол Лука" у Добоју

Новоизграђена болница "Свети апостол Лука" у Добоју свечано је отворена у присуству званичника Републике Српске и располаже најсавременијом опремом. Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је нова здравствена установа изграђена захваљујући сарадњи са Кином и политици председника Си Ђинпинга "Појас и пут".

Укупна вредност пројекта нове добојске болнице је око 104 милиона КМ, а средства су обезбеђена из буџета Републике Српске.

Болница располаже са 450 кревета и пројектована је да дугорочно опслужује око 330.000 становника добојске регије и околине.

Болница има главни операциони блок, ургентни блок са операционом салом, службу интензивне медицине за нехируршке гране, салу за ангиографију, лабораторију, породилиште, дијагностички центар за више од 20 радиолошких и других дијагностичких процедура, дневну амбулантну, поликлиничку услугу са специјалистичким консултацијама, као и терапијску онколошку дневну болницу.

Српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је да је градња болнице важан пројекат и поручила да ће руководство Српске наставити да се одговорно односи према грађанима у целој Српској.

Премијер Српске Радован Вишковић рекао је да су улагања у здравство одраз снаге и моћи Републике Српске.

"Ово је једна у низу болница које смо саградили на простору Републике Српске", рекао је Вишковић.

Председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић истакао је да ће нова Болница донети велики бенефит и да је Добој ово давно заслужио.

Изградња болнице резултат успешне сарадње свих нивоа власти

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да ће нова болница служити грађанима добојске области, да је резултат успешне сарадње свих нивоа власти и да ће значајно унапредити развој здравственог система Српске.

Главни инжењер компаније "Чајна Синофарм Интернешнел Корпорејшн" Фу Кијанг рекао је да је пројекат успешно завршен захваљујући сарадњи Владе Републике Српске и ове компаније.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је да је градња нове болнице један од најважнијих пројеката у модерној историји овог града, захваливши званичницима Српске за подршку.

Директор Болнице "Свети апостол Лука" Младен Гајић рекао је да је данас велики дан и да је остварен сан о модерном здравственом центру који ће бити на услузи грађанима Републике Српске и БиХ.

"Болница Добој ће бити незаобилазан фактор у здравству Републике Српске и центар пружања услуга. Захваљујем председнику Српске Милораду Додику за којег можемо рећи да је идејни творац градње болнице", рекао је Гајић, пренела је РТРС.

среда, 04. септембар 2024.
36° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару