Читај ми!

На Марковом тргу у Загребу мушкарац се полио бензином и запалио

Данас око 9:40 испред ограде на јужној страни Марковог трга непозната особа се полила бензином и запалила, потврдили су за Индекс из загребачке полиције.

Полиција је данас у 9:37 сати добила дојаву се једна особа самозапалила на загребачком Марковом тргу изван ограде којом је Трг ограђен, а на терен су одмах упућени хитна помоћ и ватрогасци.

На Марковом тргу је седиште Владе Хрватске, а лекарка Хрватског сабора др Гордана Штајмингер рекла је медијима да је мушкарац имао опекотине по целом телу, али је био жив када су стигли до њега.

У време инцидента на Марковом тргу био је посланик покрета "Можемо!" Дамир Бакић који је, видевши мушкарца који се полива течношћу, потрчао до обезбеђења, али су већ реаговали полицајци из Банских двора и дотрчали с ватрогасним апаратима.

Загребачком порталу Индекс полиција је потврдила да се на јужној страни Марковог трга непозната особа полила бензином и запалила.

Мотив тог чина за сада није познат.

Лекари: Прогнозе су лоше

Здравствено стање мушкарца који се јутрос самозапалио на Марковом тргу у центру Загреба, јако је тешко, а лекари Клинике за трауматологију покушавају да му помогну "свим облицима интензивног лечења", јавила је агенција Хина.

"Повређени је у јако тешком стану и тренутно се проводе сви облици интензивног лечења", изјавио је директор Клиничко-болничког центра Сестре милосрднице Давор Вагић.

ХНД: Повуците фотографије из медија

Хрватско новинарско друштво (ХНД) позвало је све медије да не објављују, односно да повуку фотографије које приказују особу која се јутрос полила бензином и запалила на Тргу светог Марка.. 

"Подсјећамо на Kодекс части хрватских новинара, односно чланак 15. и 16., који кажу да се од новинара и медија захтијева посебна позорност, обазривост и одговорност при извјештавању о самоубојствима, несрећама, особним трагедијама, болестима, смртним случајевима и насилним ђелима", стоји у саопштењу ХНД-а. 

 Андреј Пленковић био у згради владе 

Портпарол хрватске владе Марко Милић рекао је да су сви у влади потресени вешћу да се мушкарац самозапалио на Тргу св. Марка као и да је премијер Андреј Пленковић у том тренутку био у згради владе, на састанку.

"Полиција и све надлежне службе реагирале су журно како би се унесрећеној особи што брже пружила помоћ и угасила ватра", рекао је Милић.

"Чим су обавијештени о овом немилом догађају, предсједник владе и министри финанција и господарства, који су тада били на састанку у влади, одмах су изишли испред зграде Банских двора на мјесто несреће како би видјели што се догодило, док је лијечница из оближње ординације већ пружала прву помоћ унесрећеноме", казао је.

"У тијеку је криминалистичко истраживање након чега ћемо имати јаснији преглед свих околности овог трагичног чина", извијестио је портпарол хрватске владе.

субота, 22. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије