Подигнута оптужница за убиства у Скопљу и Велесу прошле године

Основно јавно тужилаштво у Скопљу поднело је данас Основном кривичном суду оптужницу против четири особе за отмицу и двоструко убиство, 14. годишње девојчице Вање Ђорђевске у Скопљу и пензионера Панча Жежевског у Велесу.

Државни тужилац је Основном кривичном суду Скопље предложио продужење притвора за тројицу оптужених, а за саизвршиоца меру кућног притвора.

Оптужница је, додаје се, заснована на усменим и материјалним доказима о поступању окривљених, али како се наставља поступак против првоосумњиченог који је недавно изручен Северној Македонији из Турске, јавно тужилаштво за ада не може да саопшти детаље у вези са доказним материјалом.

Поступак се наставља и против другог лица за које се сумња да је помогло првоосумњиченом након извршења кривичног дела тако што му је обезбедило превоз приликом бекства Турску.

За то лице су на снази раније утврђене мере опреза. Како преносе скопски медији, у оптужници се наводи да су окривљени 22. новембра прошле године отели Жежовског у Велесу, са намером да га приморају да им уступи возило "ситроен“ на коришћење за отмицу девојчице Вање.

Окривљени су, наводи се, отишли ​​до куће оштећеног, физички га савладали и везали, затим ставили у гепек и упутили се на место звано „Рудник“ у околини Велеса, где су га на свиреп начин убили из пиштоља калибра 9 милиметара.

Они су затим 27. новембра прошле године, уз четвртооптуженог, отели девојчицу у улазу зграде у којој живи, а на основу информација које им је дао отац девојчице Шрафцигером су отворили врата од улаза зграде, а када је оштећена изашла из лифта, ухватили су је, савладали и везали, претећи јој да не вришти јер ће пуцати.

Ставили су је у врећу за спавање са рајсфершлусом и одвезли аутомобилом код места званог „Дупки“, у селу Бразда.

Ту су, на свиреп начин, малолетницу намерно лишили живота, тако што јој је првоосумњичени хицем из пиштоља калибра 9 милиметара задао прострелну рану, а онда су тело закопали у претходно ископану рупу.

Затим су у њиви поред земљаног пута, у атару села Бразда, запалили аутомобил “ситроен” велешких регистарских ознака.

Отац девојчице, који им је помогао да остваре овај наум, према оптужници се терети за помагање у кривичном делу - отмице.

субота, 22. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије