Читај ми!

Милановић: Нисам вређао Бугаре, наругао сам се делу хрватске власти

Хрватски председник Зоран Милановић је рекао да изјавом да је Хрватска по повлачењу европског новца "дно ЕУ, а да је лошија једино Бугарска", није увредио Бугаре него се наругао хрватској власти која од њених грађана прави "будале и социјални случај".

Милановић је у суботу током посете Златару рекао да је "Хрватска дно Европске уније, да је лошија једино Бугарска" те да "сваког дана молимо Бога да Бугарска остане последња и да јој се ништа не догоди, јер би то иначе онда била Хрватска".

Након изјаве Милановића, према хрватским медијима, амбасадора Хрватске у Софији Јасна Огњеновац позвана је на разговор где су бугарски званичици изразили негодовање, преноси портал Индекс објаву агенције Хина.

Бугарско министарство спољних послова пренело је хрватској амбасадорки "дубоко разочарање изјавом председника Милановића", при чему су нагласили "да је изјава неприхватљива за Бугарску и није у сагласности с одличним билатералним односима Хрватске и Бугарске".

Истакли су и да се надају да ће се "Влада Хрватске оградити од те изјаве".

"Нисам увредио Бугаре него сам се ругао неким елементима хрватске власти који од нас праве будале и социјални случај", рекао је шеф хрватске државе и додао да је и раније знао да критикује државу на тему повлачења европског новца.

"Да ли боље звучи да је Сингапур последњи по повлачењу новца?", питао је и додао "можемо ли рећи да се Хрватска моли да Сингапур буде задњи по повлачењу новца. Али Сингапур није европска држава. Дакле, мора неко бити последњи. То је Бугарска, а Хрватска је претпоследња", рекао је Милановић и подсетио да су то "статистички подаци" и да је то рекао већ десет пута до сада.

"То је спрдња, нажалост, на рачун неких у Хрватској који од нас праве социјални случај, који нису у стању узети довољно европских средстава па смо ми онда предзадњи. Нормално, погледаш ко је онда задњи. Бугарска је задња, стално је задња Хрватска је предзадња, то су релевантни подаци", рекао је Милановић.

"Зашто је Хрватска предзадња? Зашто није пета одоздо, или пета одозго? Неко је за то ваљда одговоран", додао je Милановић.

Како је нагласио, нико не моли да Бугарска пропадне већ да је његова изјава била верзија америчког вица о савезној држави Арканзас која "моли Бога да Мисисипи, који је најсиромашнији, буде здрав и добар" јер би то иначе био Арканзас.

"Да се то зна треба нешто и читати у животу, а не бавити сe ‘сељачким скандалима‘", рекао је Милановић и додао да "када Бугарска не буде задња, (Андреј) Пленковић ће бити задњи".

четвртак, 25. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару