Читај ми!

Милановић: Хрватска је дно ЕУ, Бугарска једина лошија

Председник Хрватске Зоран Милановић рекао је да је Хрватска дно ЕУ, када се гледају бивше социјалистичке државе и да је Бугарска једина лошија. Свако јутро молимо Бога да им се ништа не догоди да има ко да буде задњи, поручио је Милановић.

Зоран Милановић је током посете Златару на северу земље поручио да је Хрватској потребна децентрализација.

"Разина децентрализације у Хрватској је, нажалост, никаква. Није била могућа прије тридесет година, посебно не у вријеме рата и требало ју је полако проводити", рекао је Милановић и додао како се по питању децентрализације не ради ништа "не зато што се то не зна, јер модели постоје, него зато што се неће".

Навео је да је "Хрватска дно ЕУ када се гледају бивше социјалистичке државе", пренео је ХРТ.

"Бугарска је једина лошија од нас и свако јутро молимо Бога да јој се ништа не догоди да има тко бити задњи", поручио је Милановић.

"То није оно чиме се ми морамо задовољити. Ја сад немам везе ни с једном странком, ни с једном изборном листом. Хрватска за почетак мора бити негдје у средини, а онда размишљати о томе да у конкуренцији Мађарске, Чешке, не Данске и Шведске будемо најбољи, да будемо као Словенија, која је имала управљачко умијеће и срећу да се задњих 30 година развија мало другачије него Хрватска и то се види", рекао је у суботу Милановић.

Како је нагласио, време је другачије.

"Мијења се свијет и крај, Еуропа се мијења. Млади почињу излазити на изборе. Очекивања су другачија, али оно што се не мијења је жеља људи да живе добро и квалитетно", рекао је Милановић.

Рекао је и како пословица каже да не можеш од блата направити штрудлу, али од штрудле можеш направити блато. "Тако је Златар био на дну, али 2013. је с Мајдаком кренуо опоравак, додао је.

Становнике је позвао да искористе све те европске фондове који стоје на располагању јер "неће вјечно долазити".

четвртак, 09. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара