Читај ми!

У Атини ухапшена два члана "Пинк Пантера" - Срби украли накит вредан више од 300.000 евра

Два Србина, члана криминалне групе "Пинк Пантери", ухапшена су у Атини због провала у златаре из којих су украли накит у вредности више од 300.000 евра, објавио је грчки сајт Лефимерида.

Двојица држављана Србије, стара 50 и 53 године, ухапшена су у среду у центру Атине, при чему се 53-годишњак снажно опирао хапшењу.

Надлежни органи су рекли да је реч о припадницима шире транснационалне криминалне групе "Пинк Пантери" која се углавном бави пљачкама златара.

Како Иефимерида сазнаје, истрага двојицу ухапшених Срба оптужује да су најмање од децембра 2023. године формирали банду и вршили крађе у златарама, при чему су украли накит у износу од више од 315.000 евра.

Из досадашње прелиминарне истраге решена су два случаја провала у златаре у центру Атине, а истрага ради на утврђивању пуног обима њиховог криминалног деловања.

Истрага наводи да су они користили фалсификована документа и да су управљали возилима са страним регистарским ознакама.

Након претреса њихових домова, између осталог, пронађени су и одузети три сата, накит, као и лажна возачка дозвола, а поред тога, одузети су мотоцикл и аутомобил који су користили за превоз.

 

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије