Читај ми!

Велика акција СИПА у више градова БиХ, међу ухапшенима високи званичници полицијских агенција и институција

Припадници Државне агенције за истраге и заштиту ( СИПА) су на подручју Сарајева, Зенице и Мостара започели акцију "Black tie 2", а међу ухапшенима су и високи функционери полицијских агенција и институција за спровођење закона.

Како наводе из СИПА на мети акције је више осумњичених физичких и правних лица, а у оквиру предмета прикупљени су докази из криптованих апликација.

"Активности лишења слободе и претреса врше се на више десетина локација на подручју Сарајева, Зенице и Мостара, а мета акције је више осумњичених физичких и правних особа, а међу ухапшенима су и високи званичници полицијских агенција и институција за спровођење закона. У оквиру предмета прикупљени су докази из криптованих апликација", наводи се у саопштењу.

Међународну подршку пружили ФБИ, ДЕА и Еуропол

Претреси и хапшења врше се на више десетина локација на подручју Сарајева, Зенице и Мостара, а међу ухапшенима су и високи функционери полицијских агенција и институција за спровођење закона.

"Наведене активности проводе се по налогу Суда Босне и Херцеговине и под надзором Тужилаштва Босне и Херцеговине, због постојања основа сумње да су почињена кривична дела организовани криминал у вези са кривичним делима - прање новца, неовлашћени промет опојним дрогама, примање поклона и других облика користи, злоупотреба службеног положаја или овлаштења", наводе из СИПА.

У активностима које се спроводе међународну подршку су пружили ФБИ, ДЕА и Европол.

Са поступајућим тужиоцем и стручним особљем Тужилаштва БиХ у реализацији активности учествују МУП Кантона Сарајево, Државна агенција за истраге и заштиту-СИПА, ОСА БиХ, а подршку на терену пружају полиција МУП-а ЗДК и МУП-а ХНК.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво